Proces

Een veelgehoorde vraag is: “Hoe regel ik mijn verbouwing?”

Laat u het regelen maar aan ons over en denkt u maar goed na over hoe u het hebben wilt!

Om het bouwproces voor u toe te lichten hebben wij de verbouw planning voor u samengesteld.


Verbouwplanning

Stap 1: Zet uw wensen en eisen op een rij

Wat wilt u precies laten bouwen of verbouwen? Zet uw wensen op een rij en maak een tekening op ruitjespapier en schrijf alle afmetingen erbij. Denk alvast na over de materialen en kleuren die u wilt gebruiken. Knip voorbeelden uit brochures en tijdschriften. Handige links: www.vtwonen.nlwww.verbouwwijzer.nlwww.dewoningbox.nl,  www.bouwgarant.nl.

Stap 2: Bepaal uw budget

Bepaal welk bedrag u uit wilt geven en op welke wijze u dit wilt financieren. Houdt een reserve achter de hand voor het geval de kosten hoger uitvallen, bijvoorbeeld wanneer u besluit om toch die duurdere tegel in de badkamer te laten leggen. Wij zullen u helpen om een globale kosten raming te maken. Deze raming is gebaseerd op de door ons reeds gerealiseerde werken en is een redelijke indicatie van de kosten.

Stap 3: Offerte

Als de raming aan uw eisen voldoet, gaan wij uw plannen verder invullen en een gespecificeerde offerte maken. Een belangrijk onderdeel van de offerte is de omschrijving van de werkzaamheden, de toe te passen materialen, de tekeningen en de bouwtijd. Samen met ons kunt u nu alle keuzes vaststellen. U kunt de vergunningen voor uw verbouwing het tekenwerk en de constructie berekeningen zelf regelen maar ook door ons laten verzorgen. Wij zullen al deze zaken samen met u bepalen. Of een vergunning voor uw verbouwing is benodigd kunt u zien op www.omgevingsloket.nl.

Stap 4: De verbouwing

Als het contract is ondertekend, kan het echte werk beginnen. Wij zullen tijdens de werkzaamheden regelmatig met u over de voortgang en de uitvoering overleggen. Tevens zullen wij met u onze planning bespreken. Wij zijn de regisseur van uw verbouwing. Wij stemmen alle werkzaamheden op elkaar af en schakelen op tijd de juiste vakmensen in. Wij zijn verantwoordelijk voor het totaal. Als u uw plannen wilt wijzigen dient u dat met ons te bespreken. Als u regelmatig aanwezig bent bij de werkzaamheden, kunt u in de gaten houden of alles volgens uw wensen verloopt. Bovendien kunt u tijdens de verbouwing makkelijker uw plannen wijzigen dan na afloop. Als u tijdens de verbouwing besluit om iets anders te laten uitvoeren dan was afgesproken, is er sprake van een wijziging in het contract. Zodra u ons opdracht geeft tot zo’n wijziging zullen wij dat zo snel als mogelijk schriftelijk bevestigen. Daarbij doen wij ook een prijsopgave en geven wij aan wat de gevolgen zijn voor de afgesproken bouwtijd.

Stap 5: De oplevering

Als de bouwwerkzaamheden gereed zijn zullen wij een datum met u afspreken voor de oplevering. U controleert dan of alles volgens afspraak is uitgevoerd. Tijdens de oplevering kunt u de offerte gebruiken als checklist. Wij zullen vervolgens verzorgen dat de oplever punten zo snel als mogelijk worden verholpen. Tevens zullen wij u verzoeken om een evaluatie formulier in te vullen zodat wij eventuele minpunten voor de toekomst kunnen verbeteren.


Als u vragen heeft schroom niet om ons even te bellen!

Wij komen graag langs om een en ander toe te lichten en om uw specifieke situatie te beoordelen.

Adviseren, plannen en organiseren is ons vak.

logo BouwGarant rgb