Historie

Aannemersbedrijf AVO b.v. is op 3 mei 1990 opgericht door de naamgever, Anton van Oostveen. Anton heeft daarvoor een tegel- en metselbedrijf gehad. In de aanloopperiode is de aannemer Kragtwijk overgenomen, waaraan we nog steeds de meer als 100 jaar oude werkbank te danken hebben. Het verhaal gaat dat daarop nog de lijkkisten met bijbehorende inhoud hebben gelegen. Toen Anton in de VUT ging, is het bedrijf eind 2006 door Wim Koopmanschap overgenomen.

Sinds eind 2011 werken beide bedrijven onder het nieuwe logo en met de nieuwe groepsnaam AVOKOENEN Bouwbedrijven.

oudavo oudkoenen

Bouwbedrijf H.J. Koenen B.V. is in 1913 opgericht door Hendricus Johannus Koenen. Het begon met timmeren in Amsterdam Sloten en omgeving.

Zijn drie zonen kwamen direct na de lagere school in het bedrijf, het vak leerden ze van hun vader en de theorie op de avond tekenschool. In 1976 hebben Max, Henny en Ton Koenen het bedrijf voortgezet.

Wegens een gebrek aan opvolgers is vervolgens medio 2008 Bouwbedrijf H.J. Koenen B.V. overgenomen door de huidige eigenaren Marco Hilferink en Wim Koopmanschap. De vestiging is daarbij verplaatst naar Aalsmeer aan de Hornweg.

Wim Koopmanschap is zijn carrière begonnen bij de burgeraannemer Labes in Amsterdam. Daarna is hij in 10 jaar tijd bij Wilma Bouw in Amsterdam tot projectleider opgeleid. Daar heeft hij Marco Hilferink leren kennen. Vervolgens is hij nog 5 jaar als projectleider bij Kondor Wessels Amsterdam werkzaam geweest. Hij heeft zowel omvangrijke appartementen gebouwen als utiliteitsbouw projecten van de ontwikkeling tot de oplevering behartigd.

marcowim

Marco Hilferink is zijn carrière begonnen bij Bouwbedrijf Ten Brinke in Doetinchem. Via Wilma Bau GMBH in Berlijn waar hij drie jaar heeft gewoond is hij bij  Wilma Bouw in Amsterdam tot organisatie deskundige  opgeleid. Vervolgens heeft hij als hoofd bedrijfsburo bij Kondor Wessels Amsterdam en HSB Volendam gewerkt. Als laatste heeft hij als projectleider bij Boele van Eesteren gewerkt.

Werkplaatsen
Aannemersbedrijf AVO b.v. is van origine een Amstelveense aannemer. We zijn begonnen met een werkplaats aan de Noordammerlaan 78. Vervolgens hebben wij een nieuw bedrijfspand gerealiseerd op Industrie terrein Legmeer, Grutterij nr 10. Half 2006 zijn we verhuisd naar de Hornweg 196H in Aalsmeer.

Bouwbedrijf H.J. Koenen B.V. is in 2013 opgericht in Sloten te Amsterdam aan de Sloterweg 1219. In 1960 is het terrein inclusief de opstallen in het bezit gekomen van het bedrijf. Half 2008 zijn de activiteiten voortgezet in Aalsmeer aan de Hornweg.

In 2013 zijn wij verhuisd naar een nieuw, zelfgebouwd, pand aan de De Loetenweg 9 in Amstelveen ons huidige adres.