Avokoenen Bouwbedrijven B.V. is in 2008 ontstaan door het samengaan van Aannemersbedrijf AVO b.v. en Bouwbedrijf H.J. Koenen B.V.

Aannemersbedrijf AVO b.v.

Werd op 3 mei 1990 opgericht door de naamgever, Anton van Oostveen. Anton heeft daarvoor een tegel- en metselbedrijf gehad. In de aanloopperiode is de aannemer Kragtwijk overgenomen, waaraan we nog steeds de meer als 100 jaar oude werkbank te danken hebben. Het verhaal gaat dat daarop nog de lijkkisten met bijbehorende inhoud hebben gelegen. Toen Anton in de VUT ging, is het bedrijf eind 2006 door Wim Koopmanschap overgenomen.

De oude logo’s

Timmerbedrijf H.J. Koenen en Zonen B.V.

Is in 1913 opgericht door Hendricus Johannus Koenen. Het begon met timmeren in Amsterdam Sloten en omgeving.

Zijn drie zonen kwamen direct na de lagere school in het bedrijf, het vak leerden ze van hun vader en de theorie op de avond tekenschool. In 1976 hebben Max, Henny en Ton Koenen het bedrijf voortgezet.

Wegens een gebrek aan opvolgers is vervolgens medio 2008 Bouwbedrijf H.J. Koenen B.V. overgenomen door de huidige eigenaren Marco Hilferink en Wim Koopmanschap. De vestiging is daarbij verplaatst naar Aalsmeer aan de Hornweg.

Wim Koopmanschap

Hij startte zijn carrière bij de burgeraannemer Labes in Amsterdam. Daarna heeft hij 10 jaar bij Wilma Bouw in Amsterdam als projectleider gewerkt. Daar heeft hij Marco Hilferink leren kennen. Vervolgens is hij nog 5 jaar als projectleider bij Kondor Wessels Amsterdam werkzaam geweest. Hij heeft zowel appartementen gebouwen als utiliteitsbouw projecten van de ontwikkeling tot de oplevering behartigd.

Marco Hilferink

Is zijn carrière begonnen bij Bouwbedrijf Ten Brinke in Doetinchem. Via Wilma Bau GMBH in Berlijn, waar hij drie jaar heeft gewerkt, heeft is hij bij Wilma Bouw in Amsterdam organisatie deskundige geweest. Vervolgens was hij hoofd bedrijfsbureau bij Kondor Wessels Amsterdam en HSB Volendam. Daarna was hij projectleider bij Boele van Eesteren.

 

Werkplaatsen

Aannemersbedrijf AVO b.v. is van origine een Amstelveense aannemer. We zijn begonnen met een werkplaats aan de Noordammerlaan 78. Vervolgens hebben wij een nieuw bedrijfspand gerealiseerd op Industrie terrein Legmeer, Grutterij 10. Half 2006 zijn we verhuisd naar de Hornweg 196H in Aalsmeer.

Bouwbedrijf H.J. Koenen B.V. is in 1913 opgericht in Sloten te Amsterdam aan de Sloterweg 1219. In 1960 is het terrein inclusief de opstallen in het bezit gekomen van het bedrijf. Half 2008 zijn de activiteiten voortgezet in Aalsmeer aan de Hornweg.

In 2013 zijn wij gezamenlijk verhuisd naar het nieuwe, zelfgebouwde pand, aan de De Loetenweg 9 in Amstelveen ons huidige adres.

Historie7
Historie2
Historie3
Historie4
Historie8
Historie5
Historie6
Historie1
previous arrow
next arrow